Sähkökirjat kuuluvat kansalle!

Mikko Aarne

Taustaa

Aloitin kirja-alan työt vuonna 1996. Aika nopeasti tuli selväksi, että minun lajini on kotimainen kaunokirjallisuus ja sen kustannustoimittaminen. Ura eteni niin kuin kustannustoimittajan ura etenee: ensin harjoittelijaksi, sitten vakinaiseksi, muutamia komeasti onnistuneita teoksia, monta, jotka jäivät aivan liian vähälle huomiolle, muutama itse kyhätty epäkirja, eteneminen tulosvastuullisiin päällikköhommiin eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan numeroita -kurssi.

Pari vuotta sitten alkoi tuntua siltä, että jotain on tekeillä. En tiennyt mitä. Aloin pitää kirjaa asioista. Päiväkirjan julkinen puoli oli blogi. Aika nopeasti ymmärsin, että mannerlaatat tosiaan ovat liikkeessä. Mutta meni vuosi ennen kuin käsitin, että ymmärtämistä olennaisempaa on toimia. On vain lähdettävä kokeilemaan, keitettävä atomit osmoottisessa sumussa nähdäkseen, tuleeko täplikästä typpeä. Niinpä jätin hyvän päivätyön kustannuspäällikkönä ja lähdin.

Matkalle mukaan löytyi Jarkko Ylikoski, joka harkitsi lähtöä Nokialta. Jarkon kokemus täydensi omaani niin hyvin, että viimeistään siinä vaiheessa oli selvää, että tätä tilaisuutta ei voisi jättää käyttämättä.

Tämä sivusto on firman konttori, nämä blogit julkista käytäväkeskustelua, propellihattuilua ja propagandaa, asioita, joita puhutaan kahvinkeittimen äärellä. Suhtautukaa niihin semmoisina.

Comments are disabled.